متخصص اطفال دانشکده علوم پزشکی لارستان با اشاره به اهمیت توجه به بیماریهای کودکان، گفت: تشنج ناشی از تب یکی از همین موارد بوده که به تشنجهایی گفته میشود که بین سنین ۶ تا ۶۰ ماه (۶ ماه تا ۵ سال) با درجه حرارت ۳۸ درجه یا بالاتر اتفاق میافتد.
به گزارش میلادلارستان به نقل از روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لارستان، دکتر الهام نیکپندار اظهار داشت: ۲ تا ۵ درصد شیرخواران و کودکانی که از نظر سیستم مغز و اعصاب سالم هستند، حداقل یک حمله تشنج ناشی از تب را معمولاً تجربه میکنند.
این متخصص اطفال با بیان اینکه عوامل ژنتیک در بروز تشنجهای تبدار تاثیرگذار است، عنوان کرد: تشنج ناشی از تب ساده، خطر مرگ و میر را افزایش نمیدهد و در مواردی که بیمار یک یا بیشتر حمله تشنج ناشی از تب ساده داشته، عوارض درازمدت مشاهده نشده است.
نیکپندار ادامه داد: تشنج تبدار ساده مکرر، صدمهای به مغز نمیزند و بیماران با تشنجهای ناشی از تب ساده در مقایسه با دیگر افراد، افزایشی در اختلالات رفتاری، اشکال در عملکرد درسی، کارکرد شناختی یا تمرکز نشان نمیدهند.
وی افزود: تشنج ممکن است چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد و این لحظات برای شما بسیار ترسناک خواهد بود. خوشبختانه این تشنجها معمولاً بیضرر هستند و مشکل جدی برای سلامتی فرزند شما ایجاد نخواهند کرد.
همچنین بخوانید: تشنج در کودکان و درمان آن
راهکار مواجهه با کودک دچار تب و تشنج
این متخصص اطفال در ادامه به بیان چندین راهکار در مواجهه با کودک دچار تب و تشنج پرداخت و گفت: در مواجهه با کودک دچار تشنج، در اولین قدم آرام باشید و آرامشتان را حفظ کنید. کودک را در یک بستر و یا بر روی زمین بخوابانید و در حین تشنج از اعمال هر گونه فشار و نیرو بر کودک تشنجی و همچنین فروکردن انگشت در دهان کودک حین تشنج، پرهیز کنید.
نیکپندار ادامه داد: کودک را به پهلو قرار داده تا در صورت استفراغ و یا ریزش آب دهان، به گلو برنگردد و موجب خفگی نشود؛ اطراف او را خلوت کنید و اشیائی را که ممکن است کودک به آن برخورد کند از وی دور کنید؛ هر نوع لباسی را از اطراف سر و گردن کودک بردارید.
وی افزود: به رنگ صورت کودک نگاه کنید تا بتوانید تنفس او را کنترل کنید و از صحت تنفس او مطمئن شوید و بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.
این متخصص اطفال با بیان اینکه در صورت مواجهه با تب، موثرترین راه، کنترل آن میباشد، تاکید کرد: همیشه داروی تجویزی توسط پزشک (شیاف دیازپام) به همراه داشته باشید تا در صورت وقوع تشنج و زمان بیش از ۵ دقیقه، بر اساس وزن کودک مقدار دوزی که پزشک تجویز نموده، استفاده نمایید، البته باید به این نکته توجه داشت که این دارو در پیشگیری از وقوع تب، جایگاهی ندارد و مناسب درمان و پایینآمدن درجه تب میباشد.
نیکپندار همچنین اظهار داشت: به کودک، مایعات فراوان بدهید و درمان حمایتی نیز صورت گیرد تا درجه حرارت بدن کودک به حالت طبیعی بازگردد.
جام جهانی قطر با خدمات متمایز ایرانسل